نایب‌رئیس کمیسیون عمران شورای شهر مشهد: تغییر کیفیت و ظاهر معابر شهر هدیه ناقابل مدیریت شهری است | ورود ۶۰ ناوگان جدید خط یک قطارشهری از یک‌سال‌ونیم آینده نگاهی به واقعه آتش‌سوزی ندامتگاه مشهد در ۵ دی ماه ۱۳۵۷ | آزادی با شورش زندانیان بند ۲ اجرای طرح آبرسانی، مسیر تردد در یک‌ منطقه از مشهد را به مدت ۵ روز مسدود کرد ظرفیت‌های مشهد، بازتاب‌های بین‌المللی دارد راهکار‌هایی برای کاهش خسارات بلایای طبیعی در شهر‌ها رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: اقدامات شورای شهر درخصوص تسهیل زیست عفیفانه بانوان، قابل‌دفاع است | مدیریت شهری در بحران سرما، عملکرد ارزشمندی داشت ممنوعیت ورود خودروهای سنگین به شهر مشهد رعایت نمی‌شود | وقتی کامیون‌ها قوانین را زیر چرخ هایشان له می‌کنند افزایش سرمایه شهرداری مشهد در بانک شهر مروری بر وضعیت پایگاه‌های چندمنظوره شهرداری مشهد به بهانه روز ایمنی در برابر زلزله | پناهگاهی برای روزهای بحرانی ضرورت نظارت بر ساخت‌و‌ساز‌ها برای داشتن شهری ایمن و مقاوم صدور بیش از ۵۴۶ هزار مجوز بهره‌برداری از غرفه‌‌بازار‌های سیار شهرداری مشهد پست اینستاگرامی شهردار مشهدمقدس در خصوص افتتاح گذر‌های تاریخی محلات و رونمایی از بزرگ‌ترین پرده نقاشی نقالی کشور در مشهد رئیس شورای شهر مشهد: فرآیند ثبت دهم دی‌ماه به عنوان روز ملی مشهدمقدس انجام شده است سلیمی: مدیریت شهری باید به مسائل نوجوانان در برنامه‌های خود توجه کند قدردانی استاندار خراسان رضوی از شهردار مشهدمقدس شهروند خبرنگار | درخواست آسفالت خیابان نظام دوست مشهد شورای ششم پای تاریخ مشهد و هویت امام‌رضایی آن ایستاده است افتتاح «خانه‌موزه ملک» مشهد در روز‌های آینده کلاف درهم مشاغل مزاحم خودرویی در خیابان کوشش مشهد شهردار منطقه ثامن مشهد: مرمت فاز اول بازار فرش تا عید به اتمام می‌رسد ۱۱۰ زمین چمن مصنوعی در فهرست پروژه‌های زودبازده مناطق مختلف مشهد
سرخط خبرها

خشک سالی دشت مشهد با ۹۵ درصد خلوص!

  • کد خبر: ۱۱۳۸۱۹
  • ۰۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۰
خشک سالی دشت مشهد با ۹۵ درصد خلوص!
مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب مشهد از وضعیت بغرنج خشکی دشت مشهد خبر می‌دهد.

بنیامین یوسف زاده | شهرآرانیوز؛ فصل تابستان با همه زیبایی هایش، سفیر خشکی و خشک سالی هم هست و از این منظر همواره نگرانی‌هایی را هم به همراه می‌آورد. برای مردمان این خطه که همواره با خشک سالی عجین بوده اند، تابستان معنای جدی تری هم به خود می‌گیرد و آن لزوم تداوم روند مدیریت مصرف برای عبور از بحران بی آبی است. مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب مشهد نیز که تأمین آب آشامیدنی را به ویژه در تابستان از دغدغه‌های اصلی این شرکت می‌داند، می‌گوید: شدت خشک سالی پارسال و امسال در هشتاد سال گذشته سابقه نداشته است و مجموع حوزه شهرستان مشهد در وضعیت خشک سالی قرار دارد.

به گفته حسین اسماعیلیان سال گذشته بدترین وضعیت بارندگی در استان و به ویژه در دشت مشهد ثبت شد و همچنان با وجود بهبود نسبی بارندگی‌ها در بهار امسال، با کاهش ۲۲ درصدی بارندگی نسبت به دوره بلندمدت روبه رو هستیم و ۹۵ درصد گستره دشت مشهد درگیر خشک سالی است.
وی می‌افزاید: هم اکنون فقط حدود ۲۶ درصد از حجم ذخیره سد‌های مشهد مانده است. این رقم نسبت به مدت مشابه پارسال ۳۵ درصد کاسته شده است. در وضعیت خشک سالی اگر برنامه ریزی مناسبی برای تأمین آب وجود نداشته باشد، در آینده به مشکل خواهیم خورد.

تأمین آب ۵۰ درصد شهر با سد‌ها

مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب مشهد بیان می‌کند: بیش از ۵۰ درصد آب مشهد از طریق سد‌ها تأمین می‌شود و وضعیت بارندگی و خشک سالی تأثیر مستقیم و سریعی بر حجم ذخایر آب سد‌ها می‌گذارد. این در وضعی است که بیش از ۹۸ درصد گستره مشهد و ۹۵ درصد گستره استان گرفتار خشک سالی است. وی تصریح می‌کند: نیاز آبی مشهد از پانصد حلقه چاه، دو رشته قنات، یک چشمه و سد‌های دوستی، کارده، طرق و ارداک تأمین می‌شود. براین اساس، این شهر عمدتا به منابع آب سطحی وابسته است. با افزایش دما، میزان مصرف آب و تبخیر آن نیز افزایش می‌یابد و این مهم چالش کم آبی را دوچندان می‌کند.

درنتیجه پیش بینی می‌شود در تابستان امسال ۸ درصد افزایش مصرف نسبت به سال قبل ثبت شود. وی اضافه می‌کند: مدیریت مصرف از مهم‌ترین و دردسترس‌ترین راهکار‌ها برای عبور از وضعیت تنش آبی است و با کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف روزانه آب و اجرای برنامه‌های تأمین آب، می‌توان وضعیتی را رقم زد که نیازی به جیره بندی آب نباشد.

اسماعیلیان می‌گوید: متوسط مصرف آب برای مشترک خانگی حدود ۱۲۰ لیتر در روز است. این میزان مصرف بدون واردآمدن آسیب به بهداشت و سلامت، تا هفتاد لیتر در روز کم شدنی است. مشترکان با همکاری در مدیریت مصرف، کمک مهمی به عبور از تابستان بدون جیره بندی آب خواهند کرد.
وی با بیان اینکه جیره بندی بدترین سناریو وزارت نیرو و شرکت آب وفاضلاب مشهد است، اظهار می‌کند: این کار نه تنها باعث کاهش مصرف نمی‌شود، بلکه به واردآمدن آسیب به تأسیسات نیز منجر می‌شود؛ بنابراین همه تلاش خواهیم کرد وارد این مرحله نشویم.

مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب مشهد می‌گوید: در حوزه مدیریت تولید و توزیع نیز سال گذشته برنامه‌های خوبی در دستورکار این شرکت قرار گرفت که بخشی از آن استانی و بخشی ملی است. مهندس اسماعیلیان می‌افزاید: سعی بر این است که با مدیریت تأمین آب از منابع مختلف، میزان ذخایر سد‌ها مدیریت شود تا در اوضاع بحرانی از حجم ذخیره سد‌ها بیشتر استفاده شود. وی می‌افزاید: پروژه اجرای خطوط جمع آوری آب آشامیدنی چاه‌های مشهد نیز در دست اجراست که با تکمیل این طرح، میزان تأمین آب مشهد نهصد لیتر در ثانیه افزایش می‌یابد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->